Warunkiem tego, abyśmy chętnie jedli warzywa i owoce jest ich świeżość.

Produkty, które zbyt długo już leżą w lodówce, stają się mniej jędrne i soczyste, po prostu nie są już tak apetyczne. Na szczęście istnieje genialnie prosty sposób na to, aby warzywa i owoce w Twojej lodówce dobrze się przechowywały przez długi czas.

Jedyne co musisz zrobić, to włożyć do pojemnika na warzywa… suchą gąbkę! Gąbki świetnie pochłaniają wilgoć, dzięki czemu produkty w lodówce dłużej zachowają świeżość.

Możesz też wykorzystać w tym celu papierowe ręczniki. Włóż je na dno pojemnika, a wilgoć wsiąknie w nią, omijając warzywa.

Znasz już tę metodę? Stosujesz ją w swojej kuchni? Napisz!

Chcesz więcej ciekawych artykułów? Polub nasz fanpage na Facebooku!

Zostaw swój komentarz