Komu nie cieknie ślinka na myśl o pysznym ciągnącym się pysznym serze w ulubionej potrawie? Nam bardzo. Dlatego, gdy tylko znaleźliśmy ten banalnie prosty przepis, postanowiliśmy od razu się nim z Wami podzielić.

Uwierzcie nam, palce lizać!

Składniki:

– 500 g startej mozzarelli
– 3 łyżki startego parmezanu
– 100 g mąki
– 1 jajko
– 1/2 łyżeczki oregano
– bułka tarta
– olej

 

1. Do miski wrzuć startą mozzarellę, parmezan i jajko.

2. Dodaj mąkę i oregano.

3. Następnie wyrób ciasto rękami do uzyskania jednolitej masy.

4. Teraz nabieraj małe porcje ciasta i formuj z nich kulki. Nie muszą być duże. Nam wyszło około 40 sztuk

5. Obtocz w bułce tartej

6. Prawie gotowe. Teraz już tylko rozgrzej olej na patelni i wrzucaj partiami kulki. Pamiętaj, by nie wrzucić wszystkich na raz, by się nie posklejały.

7. Kulki będą gotowe, gdy osiągną złoty kolor.

8. Serwuj na ciepło. Możesz dodać ketchup lub inny dip. Palce lizać!

Życzymy smacznego! 🙂

 

Źródło: genialetricks.de, youtube.com

Chcesz więcej ciekawych artykułów? Polub nas na Facebooku!