Przygotowanie najlepszej a w szczególności pysznej jajecznicy nie jest tak łatwe na jakie wygląda. Więc jak wykonać smaczną i zdrową jajecznicę tak aby zadowolić całą rodzinę?

Sposób przygotowania:

  1. Weź wysoką patelnię i rozbij odpowiednią dla siebie ilość jajek. Dodaj odrobinę masła. Ważne, aby wykonać tę czynność przed położeniem naczynie na kuchenkę.
  2.  Następnie umieść patelnię na palniku na około 20 sekund i za pomocą gumowej szpatułki zacznij mieszać jajka.
  3. Odstaw patelnię na bok na około 30 sekund, cały czas mieszając. Powtórz tę czynność do momentu, aż jajka zaczną się ścinać.
  4. Po paru powtórzeniach, patelnia będzie już mocno nagrzana, więc gdy odłożysz ją na bok dodaje trochę soli, pieprzu oraz pół łyżeczki zimnej, świeżej śmietany – dzięki temu unikniesz przypalenia jajecznicy.
  5. Ponownie wymieszaj całość. Do smaku możesz dodać odrobiny świeżego, posiekanego szczypiorku.
SMACZNEGO!

Przygotowując kolejne śniadanie, koniecznie sprawdź ten przepis!

Chcesz więcej ciekawych artykułów? Polub nas na Facebooku!