Czy przygotowując obiad zwracasz uwagę na deskę, na której kroisz produkty? Czy przyrządzasz warzywa na tej samej desce, co mięso? To poważny błąd, który popełnia tysiące Polek!

Surowe mięso może zawierać bakterie i pasożyty, które stanowią zagrożenie dla naszego organizmu. Dlatego tak ważne jest, aby nie dopuścić do kontaktu mięsa z innymi produktami. Zaleca się używać do krojenia mięsa plastikowej deski, z kolei do warzyw drewnianej. Wtedy zachowujesz czystość, higienę i nie musisz obawiać się niechcianego zatrucia pokarmowego.

Pamiętajmy o tym podczas kolejnego przyrządzania obiadu. Dbajmy o siebie i swoich bliskich!

Nie popełniajcie tego błędu! To szkodliwe dla Waszego zdrowia!

Chcesz więcej ciekawych artykułów? Polub nasz fanpage na Facebooku!

Zostaw swój komentarz