Znudziły Wam się klasyczne kotlety z piersi z kurczaka? Proponujemy więc bogatszą, a co ważniejsze ich smaczniejszą wersję – roladki z jajkiem, boczkiem, szynką i serem.

Wszystko czego potrzebujecie do ich przygotowania to:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • kilka plasterków wędzonego boczku
  • kilka plasterków szynki
  • kilka plasterków żółtego sera
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 2-3 małe cebule

Na umytą, doprawioną pieprzem, solą i słodką papryką, pierś z kurczaka kładziemy plasterki boczku, żółtego sera, szynki oraz ugotowane na twardo jajka. Całość zawijamy tak, żeby jajka nie wypadły. Wkładamy do garnuszka, gdzie wcześniej delikatnie podsmażyliśmy cebulkę i zalewamy odrobiną wody. Przykrywamy i czekamy, aż kurczak się udusi.

Proponujemy podawać z upieczonymi ziemniaczkami.

Tu zobaczycie cały przepis:

Chcesz więcej ciekawych artykułów? Polub nasz fanpage na Facebooku!

Zostaw swój komentarz