Chcemy przedstawić Wam jeden z najlepszych przepisów na pierś z kurczaka. Jest bardzo łatwy do wykonania, a efekt powala na kolana!

Będzie to pierś z kurczaka w stylu Hasselback. Nadziejesz ją szpinakiem i serem. Wygląda niesamowicie, a smakuje jeszcze lepiej! Dokładny przepis znajdziesz poniżej.

Składniki

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 50 g świeżych liści szpinaku
  • 50 g sera risotta
  • 2 piersi z kurczaka
  • 20 g startego sera cheddar
  • Papryka w proszku
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

#1. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią szpinak. Podgrzewaj go na średnim ogniu przez 3 – 5 minut, a później dorzuć ricottę i dokładnie wszystko wymieszaj. Gotuj przez 30 – 60 sekund, zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia.

#2. Piersi pokrój w ten sposób.

#3. Do szczelin włóż farsz.

#4. Tak przygotowane mięso umieść w naczyniu żaroodpornym. Przypraw je solą, pieprzem i papryką do smaku.

#5. Piersi posyp jeszcze startym serem. Teraz włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piecz przez 25 minut.

#6. Wyjmij mięso z piekarnika. Smacznego!

Poniżej znajdziesz również przepis w wersji wideo.

Kurczak + szpinak + ser? To chyba najlepsze połączenie na świecie! <3 Tak przyrządzone danie wygląda zjawiskowo, ale jego smak przebija wszystko 😀 Pyszności!

Opublikowany przez Pyszności na 5 września 2016

Chcesz więcej ciekawych artykułów? Polub nasz fanpage na Facebooku!

Zostaw swój komentarz